fredag 17. oktober 2014

"Le Nouveau Gourmand da Bruno"

Hei igjen!

Vi har enda ikke fått nett i leiligheten, derfor har bloggingen blitt satt til side. Om vi vil stjele til oss litt nett så kan vi sitte på Green Hotel som er like ved siden av oss, men er som regel ekstremt tregt der pga hotellgjester så opplasting av bilder går utrolig tregt..  Ikke har det frista mye å sitte inne å blogge heller da det har vært så fint vær at vi har kunnet ligge å sole oss fra vi er ferdige på jobb til litt utpå kvelden. Men skal prøve å bli flinkere til å oppdatere bloggen!

Men tilbake til hva jeg egentlig skulle blogge om. Nå er det en mnd siden vi dro hjemmefra, og vi har endelig begynt å jobbe. Jeg jobber på en cafe lignende sak som heter " Le Nouveau Gourmand da Bruno".

Jeg har egentlig ikke helt skjønt hva det egentlig er for et slags sted. For det er både "self-service" så kunden bare kommer inn å peker på hva den vil ha i diskene, vi tar det på tallerken også betaler dem og går og setter seg. Men i tillegg så er det også mulighet for å bestille varmmat som biff, spagetti m/sjømat, pommes frites m/fritert blekksprut osv. De har også catering så de sender ut rundstykker og ulik varmmat til for eksempel brannmennene i byen.

På kjøkkenet jobber jeg sammen med en herlig gjeng. De er utrolig koselige mennesker, som har tatt imot meg med åpne armer. Selv om min italiensk ikke er på sitt beste prøver de å kommunisere med meg og er veldig interessert i å bli kjent, noe jeg er veldig glad for.

Jeg jobber sammen med Lina og Bruno som er sjefene på kjøkkenet, Francesca og Ines som er kokker, Adriana og Juice som er servitriser/står å betjener self-servicen, og søte Carmen i oppvasken. Dattera til Lina, Anita kommer å hjelper Adriana/Juice når hun er ferdig på skolen.

Noen små forskjeller fra Norge er det selfølgelig også her:
  • For det første så er jo kjøkkenet knøttlite, så jeg føler jeg bare står i veien uansett hvor jeg står
  • De har ikke justerbare benker, og siden italienerne er litt små så er benkene og vaskene veldig lave i forhold til hva de burde være i forhold til meg, med tanke på ryggen min.
  • Gulvet er flislagt, og de har ikke hørt om gummimatter som jeg er veldig bortskjemt med på Terningmoen. Dette er en påkjenning for knea og ryggen, men med bare 9 uker igjen så skal nok det gå greit. 
  • De bruker alt for mye olje, så du kan se maten flyter i det når du får det servert.
  • Veldig glad i å fritere, fritterer det meste av et de lager.
  • De bare tørker over benkene med en klut med vann på, såpe har jeg enda ikke sett blitt brukt på benkene på de 2 ukene jeg har jobbet. 
  • Gulvene har jeg heller aldri sett blitt vasket
  • Leverandørene kommer innom kjøkkenet og sjekker hva de trenger av varer, så går de ut i bilen og henter det vi trenger.
Kommer ikke på mer akkurat nå, men kommer tilbake til dette siden. 
Slenger med noen bilder fra arbeidsplassen min!Litt av cafeen

Italiensk dessert: Tiramisu, noe som ligner ostekake m/pære, en spesiell kremkladd med ris og creme catalana

Her er alle salatene, fv: torsk m/tomat, løk og selleri, kokt potet m/kokt blekksprut, torsk i tomatsaus, havets salat m/blekksprut, blåskjell, reker osv.

Bilde tatt fra inngangen til kjøkkenet

Utsiden av cafeen med Francesca som prøver å ikke være i veienSitteplassene ute

Sitteplassene inne

Forskjellige salater: stekt paprika, kyllingsalat, vanlig blandet salat og noe annet jeg ikke helt vet hva er.
Alle kjøle/varmediskene med mat + Adriana 

Panert fisk og stekte poteter

Varmmaten: Lasagne, en helt herlig pastarett i tomatsaus med basilikum og mye ost, og fritert aubergine med tomatsaus og ost.


Dette er noe de kaller for suppli. Det er ris, egg og parmesan med mozarella inni som blir fritert, tydeligvis noe de synes er kjempegodt her. 

Fv: kokt svine m/poteter og div grønnsaker, helstekt blekksprut med en marinade av sitron, tomat og olje, fritert aubergine og squash og panert grønnsak som jeg ikke kommer på hva heter..


Til høyre er resteballene de pleier å lage. De tar det som ble igjen av mat fra dagen før, alt fra kylling til flesk til grønnsaker og kverner sammen, tilsetter potet, brødsmuler, parmesan og egg før de ruller det sammen til baller og friterer det.

Fv: Carmen, barnebarnet til Bruno, Franscesca nærmest kamera og Adriana bak.

Noe av varmmaten som blir sendt ut. Her er det hestebiff m/salat


Pommes frites m/fritert blekksprut og kreps. (Blekksprutene smaker nesten som vanlige løkringer)

Noe av maten som blir sendt ut

Oppvasken

Hele kjøkkenet.. Sett ifra oppvasken
Sjefene Bruno og Lina 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar