fredag 17. oktober 2014

Hvordan ukene har vært hittil

Siden det ikke gikk å publisere alt i ett innlegg måtte jeg dele det opp..

Den første uka her gikk med på å prøve å bli litt kjent med disse menneskene jeg skal jobbe med i 11 uker, lære navn, lære hvor forskjellige ting lå og navn på forskjellige retter de lager. Jeg ble heldigvis satt i arbeid første dagen, og de arbeidsoppgavene jeg fikk var å fikse de stekte potetene, krydre, ta på olje og sette de til steking. Dette er det første jeg gjør hver dag jeg er på jobb, siden dette ikke er spesielt vanskelig er dette en av de arbeidsoppgavene de har gitt til meg. Så kommer slakteren med kylling og høne, som jeg vasker og fjerner det som er igjen av fjær på de før jeg krydrer de, tar på olje og setter de til steking. Så får jeg masse rester lempet på benken fremfor meg og kverner dette. Både kylling, squash, poteter, fett, hestekjøtt osv går rett i kverna. Jeg tilsetter egg, parmesan, krydder og brødsmuler før jeg ruller det til små baller som jeg friterer. 

Etter dette er det egentlig bare å gå å vente på at Carmen kommer, for da er det 1 time til lunsj. Noen ganger får jeg blåskjell jeg må vaske, men den første uka fikk jeg også haugen med blekksprut som skulle renses. Siden jeg aldri har vært borti blekksprut før synes jeg dette var veldig spennende å få lære. Veldig ekkel sak å holde i å drive å rense, men når jeg først fikk teken på det så gikk det veldig greit. Noen av de små blekksprutene drar vi av hodet på og skjærer kroppen i ringer for så å skjære av øynene på hodet og bruke resten, dette blir fritert og brukt som snacks sammen med pommes frite. De andre blir helstekt og tilsatt en marinade med tomat, olje og sitron. 

11.30 har vi lunsjpause, da går alle bortsett fra sjefene å spiser. I starten var matpausen kun på 15 minutter, men etterhvert ble de flinkere på å passe på at det skulle være mat akkurat kl 11.30 og så da fikk vi sitte helt til 12.00 som vi i utgangspunktet skulle gjøre. 

Etter lunsj er det tid for å skjære litt grønnsaker. Dele squash og aubergine i ganske store terninger som skal friteres dagen etterpå, og skjære aubergine i skiver som jeg friterer senere på dagen som også skal brukes dagen etter i form med tomatsaus og ost. Noen av dagene har de også latt meg rense fisk, panere dem og fritere dem. Andre dager har de kokt hel, stor blekksprut som jeg senere har renset og skjært i små biter til "havets salat". Har også vært med å banke kjøtt til snitzel noen av dagene.

Foreløpig har jeg ikke veldig krevende arbeidsoppgaver, men satser på at jeg får være med mer på å fikse varmmat på bestilling og sånn etterhvert. 

De har forresten åpent alle dager fra 08.30-15.00 også åpner de igjen på kvelden fra 19.00-21.30. Jeg jobber kun første shift mandag-fredag. 

Legger også med noen bilder fra hva jeg driver med på kjøkkenet. Har veldig dårlig kamera på telefonen, og ikke alltid like lett å dra frem den for å ta bilde når man står midt oppi noe men noen bilder har jeg nå fått tatt.. Enjoy! 

Voldsomt pent bilde av Ine og meg

Lina og meg

Lina, meg og Francesca


Stygge, store blekkspruten


Suppli

Små gørrkjim som de spiser hele


Legg til bildetekst

Fikk testa bicepsa mine med å banke kjøttstykker til snitzel


Ekle blekkspruta...
Tilslutt et bilde av menyenIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar